28.9.10

Är vi bortskämda?

Läste en artikel på Aftonbladet, en intervju med en av de svenska New York-fruarna (jag vet, varför bryr jag mig om någon ur den serien...) om hur hon ser på svenskarnas attityd till arbete och hur lyckligt lottade vi faktiskt är. Jag kan inte göra något annat än att hålla med. Kolla länken och se vad du tycker.

2 kommentarer:

  1. Vi är verkligen lyckligt lottade! Jag sitter här på min rumpa och har föräldrapenning i över ett år, så man kan stanna hemma med lillen och få en fantastisk relation. I andra länder finns ingen sådan lyx. Man brukar knappt få ledigt för att gå hem för att föda. Utöver detta så måste kvinnor i andra länder välja; karriär eller barn, båda går inte om man inte har råd med barnflicka. Här kan man få både och! Tur det:)

    Jag måste säga att jag har tagit vartenda jobb jag kunnat få sen 16 års ålder - städat, jobbat på kebabrestaurang, vårdbiträde inom äldreomsorgen osv. Jag tycker det är astrist när folk säger att det är skitjobb som de aldrig skulle ta. Jag kanske inte tyckte att det var världens roligaste jobb heller, men lön var jäkligt mycket roligare än att vara pank.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet vännen! Jag tycker definitivt att vi ska vara så himla glada för och verkligen ta vara på att vi har den fördelen att kunna vara hemma med våra små godingar så länge. Men det där att kunna dra runt hemma och inte göra nånting, att bara gå på a-kassa för att man inte vill städa/servera/sitta i kassan eller vad det nu kan vara.

    Som du säger, lyckan att tjäna egna pengar gör en så mycket gladare och nöjdare än att få bidrag.

    SvaraRadera

En liten rad gör en glad!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails