27.1.12

dagens inspiration



renovering

imorgon ska vi få lite hjälp att få ordning på vårat halvfärdiga kök. bara en lätt renovering. byte av bänkskiva, handtag och lite färg på väggarna. men lite kan göra stor skillnad. så idag ska vi ge oss på lite förberedelser.

hoppas få upp lite bilder i början på nästa vecka!

26.1.12

bracelet buddies

vilma (med liiite hjälp) knåpade ihop ett armband till sig och ett till mig. min lilla sötnos!




25.1.12

sittkuddde

under min andra graviditet så hade jag mycket problem med foglossning. hade konstant ont från femte månaden, och har fortfarande ont! fick höra att det tar cirka ett halvår att återställas, men nu, nästan 10 månader senare har det bara blivit värre. för en och en halv vecka sedan så smällde det till ordentligt i svanskotan (där det varit som värst), och jag kunde snappt röra mig. problem med att sitta, ligga, stå, bära, böja. ja, konstant ont.

idag, ääääntligen, så har jag varit hos sjukgymnasten. har fått en härlig sittkudde och ett avlastningsbälte. har även fått order att börja med några övningar för att stärka bäckenet. så nu återstår det att se om det kommer att hjälpa. inte kul med två små barn, många trappor, och inte kunna röra sig normalt. men nu jäklar ska det bli bra!!!!!!!!!!!

cos children



fin-fina tröjor till äldsta dottern. båda från cos.

24.1.12

bakåtblick


en favoritbild på mig och vilma för snart 2 år sedan. fotat av bästa emelie almhager.

gamla lägenheten

håller på med en lättare renovering i lägenheten just nu. när vi flyttade in för snart två år sedan så hade vi storslagna planera, blåsa ut väggar, helt nytt kök, badrum, ny trappa, lägga golv i hela huset... men det ville sig inte riktigt med två små barn och många helger spenderande på resande fot. (plus att vi är liiiite bekväma av oss...). nu håller vi alltså på att fixa lite sådär lagom ochhåller på att kolla på mycket inspirationsbilder. hittade mäklarbilderna från våra gamla lilla lya och minns hur vi slet med den bara för att få njuta av det vi gjort i ett fåtal månader.

mäklarens råd, vitt vitt vitt och inga personliga prylar. tror det där med personliga saker får vara mycket mer framträdande nu. blir ju så jäkla opersonligt utan en enda personlig pryl!











23.1.12

kids room

några detaljbilder från barnens rum. inte så roliga kanske men man ser vilka färger som dominerar! ska ta fler bilder då ordningen är bättre...



21.1.12

dagen som gått






fikat kladdkaka med grädde och mormors kanelbullar, lillan mumsa på mosad banan med lite grädde. fick vackra tulpaner av mor min som är på besök. middag blev pasta med räkor, vitlök, tomat och citron och sen avslutades dagen (för vilma iallafall) med att göra en snöängel i den nykomna snön (med den där fastklistrade nappen i munnen...)

19.1.12

svara med bara ett ord

1. Var är din mobiltelefon? bordet2. Var är din andra hälft? soffan
3. Ditt hår? uppsatt
4. Din mamma? underbar
5. Din pappa? speciell
6. Det bästa du vet? barnen
7. Din dröm i natt? hemligt
8. Din dröm/ditt mål? framgång
9. Rummet du är i? vardagsrummet
10. Din hobby? inredning
11. Din skräck? döden
12. Var vill du vara om sex år? drömhuset
13. Var var du igår kväll? hemma
14. Vad är du inte? bitchig
15. En sak du önskar dig? körkort
16. Var du växte upp? stockholm
17. Det senaste du gjorde? natta
18. Dina kläder? rutigt
19. Din tv? platt
20. Ditt/dina husdjur? nada
21. Din dator? seg
22. Ditt humör? ombytligt
23. Saknar någon? många
24. Din bil? röd
25. Något du inte har på dig? kroppsstrumpa
26. Favoritaffär? monki
27. Din sommar? varm
28. Älskar någon? ja
29. Favoritfärg? svart (kläder)
30. När skrattade du senast? idag
31. När grät du senast? nyligen
snodd från erika kan berika

mat i mängder

att laga mat, god mat med mycket kärlek, det är härligt. men tid och variation blir det inte mycket av just nu med två småttingar hemma. försöker hitta nya lättlagade recept som faller alla i smaken, inte alltid lyckat, men ibland så!

jag älskar att bläddra i kokböcker och har en ganska bra samling, men har spanat in fler som gärna skulle få flytta in hos mig. får inte nog!


18.1.12

BB

just nu kan jag bara fokusera på min kära vän som ligger på BB med 5 minuter mellan värkarna och snart ska föda sitt andra barn!!!!!  go Mia!!!!!!!!!!!!!

17.1.12

cross necklace



den här modellen av halsband har jag velat ha sen några år tillbaka då jag såg det på "the rachel zoe project". har nu hittat det på kyssjohanna och har för tillfället inte råd att köpa... kan man be dom lägga undan ett tills jag börjat jobba om si sådär ett halvår?

16.1.12

för ganska exakt ett år sen...




besökte vi fjärilsmuseét, jag var på tjocken (fortfarande 2 ½ månad kvar när kortet togs...) och vilma njöt av all odelad uppmärksamhet.

kulörta kulor

hittade de här bilderna i min inspirationsmapp för inredning. vet inte var jag hittat bilderna tyvärr, men älskar verkligen designen, very nice indeed. skulle gärna ha en liknande hängandes i våran hall.



15.1.12

Pippi Långstrump faktiskt!

Här hemma råder det total Pippi-feber, Vilma ÄR Pippi. Hon önskar sig Pippi-skor, Pippi-kläder, Pippi-håret och Pippi-huset. Varje dag blir vi påminda, så att vi inte ska glömma, om allt hon vill ha när hon fyller år.

Idag slängde pappan i huset ihop ett Pippi-förkläde, lite för att stilla ha-begäret. Det är trots allt nästan tre månader kvar tills 3-årsdagen. Lååååååång väntan!








det färdiga resultatet av förklädet, med en liten Vilma som absolut inte ville vara med på bild

Ingela P Arrhenius







jag gillar verkligen Ingela P Arrhenius illustrationer, skulle gärna ha en eller flera att pryda några väggar i barnens rum!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails